Farfalle cu rosii, ardei si naut

de Bucataria Stefaniei in Farfalle, 17 Mar 2015 | 12603 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna atat pentru vegetarieni cat si pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  • 250 g farfalle
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2 ardei rosii mari
  • 1 conserva de rosii taiate cuburi
  • 1 conserva de naut (aproximati 200g masa scursa sau chiar mai putin)
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 1 lingurita cu busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 varf de lingurita cu piper
  • 250 ml apa
  • 1 fir de ceapa verde
  • parmezan (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu rosii, ardei si naut:

Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a devenit translucida am adaugat ardeii grasi taiati cuburi.

Dupa 5 minute de sfarait la foc mediu, am adaugat usturoiul tocat marunt. Am mai lasat pentru 2 minute dupa care am adaugat rosiile cuburi cu tot cu sucul din conserva si nautul spalat bine si scurs de apa. Am tinut totul la fiert pentru 5 minute dupa care am adaugat apa, sarea, piperul, lingurita cu oregano si cea cu busuioc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat totul la fiert pentru aproximativ 10 minute dupa care am adaugat funditele scurse de apa in prealabil.

Am oprit focul, le-am amestecat dupa care am adaugat cateva fire de ceapa verde taiate si optional parmezan ras, daca nu tineti post. Le-am servit imedat, adica foarte calde deoarece asa ne plac si binenteles ca au fost pe masura asteptarilor noastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu rosii, ardei si naut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu sos de rosii